Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از یکم دی ماه روند رجیستری تلفن همراه غیرحضوری شده است. از دیروز ثبت اطلاعات مسافر و مشخصات گوشی تلفن‌های همراه در زمان ورود به کشور و قبل از خروج از سالن مسافری پس از اظهار گوشی و رویت آن در گمرکات،  از طریق بارکد خوان انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن مسافران یک ماه فرصت دارند، ادامه فرایند رجیستری را به صورت غیرحضوری در سامانه "EPL" انجام دهند.

حال به دنبال تغییر این روند و با داغ شدن بحث رجیستری تلفن‌های همراه در روزهای اخیر، کلاهبرداران با اسم رجیستری به خیال سوداگری از مالکان تلفن همراه دست به کار شدند.

بیشتر بخوانید

بازگشت رجیستری به روال قبل به بهانه کرونا!/ چرا فرآیند رجیستری حضوری شده بود؟

از روز گذشته بسیاری از افراد پیامکی با محتوای این متن «مشترک گرامی؛ تلفن همراه شما رجیستر نشده است. جهت جلوگیری از مسدودی و ثبت به سایت زیر مراجعه کنید» از سرشماره‌ای ناشناس دریافت کردند که این پیامک حاوی لینکی فعال است.

با بازکردن لینک موجود در این پیامک، صفحه‌ای جعلی باز می‌شود که طراحی مشابه سامانه‌ اینترنتی همتا دارد و در ادامه افراد را به درگاه پرداخت اینترنتی بانکی جعلی هدایت می‌کند و در نهایت اطلاعات حساب افراد کپی یا در اصطلاح فیشینگ خواهد شد.

فیشینگ روشی کلاهبرداری است که در آن، کلاهبرداران با راه‌اندازی وب‌سایت‌های جعلی مشابه با وب‌سایت‌های اصلی، اطلاعات افراد را کپی‌ می‌کنند و به دنبال آن سوءاستفاده‌های مالی می‌کنند از جمله این سوء استفاده‌ها خالی‌کردن حساب بانکی افراد است.

پیگیری‌های باشگاه خبرنگاران جوان از سامانه همتا حکایت از این دارد که این روش، یکی از شیوه‌هایی است که کلاهبرداران برای دستبرد زدن به حساب بانکی افراد از آن استفاده می‌کنند.

همتا از مالکان تلفن همراه خواسته است تا در صورت ملاحظه چنین مواردی، در اسرع وقت از طریق بخش گزارش مردمی درگاه اینترنتی پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir این موارد را گزارش کنند. همچنین افراد می‌توانند این موضوع را با مرکز پاسخگویی سامانه همتا به شماره ۰۹۶۳۶۶  در ۷ روز هفته طرح کنند تا راهنمایی‌های لازم ارائه شود.

سامانه همتا در واکنش به انتشار چنین پیامک‌هایی اعلام کرده است؛

هرگونه اطلاع‌رسانی در زمینه طرح ثبت تلفن همراه، از طریق سرشماره پیامکی HAMTA انجام می‌گیرد. سایت رسمی سامانه همتا hamta.ntsw.ir و سایت اطلاع‌رسانی همتا hamtainfo.ntsw.ir است. سامانه همتا برای انجام فرآیندهای خود وجهی دریافت نمی‌کند و انجام همه فرایندهای سامانه همتا رایگان است.

در پایان باید گفت افراد پیش از هرگونه پرداخت از طریق سامانه‌های اینترنتی حتماً باید از اعتبار درگاه پرداخت مطمئن شوند. ویژگی‌های اولیه درگاه پرداخت معتبر عبارتند از:

الف- عبارت https و همچنین علامت تأیید سرویس دهنده (معمولاً به صورت قفل سبز رنگ) در ابتدای آدرس درگاه پرداخت وجود دارد.

ب- درگاه پرداخت زیردامنه‌ای از دامنه shaparak.ir است (هرگونه ترکیب دیگری از کلمه shaparak و هر پسوند دامنه دیگری به غیر از ir. غیرمجاز است، به عنوان مثال ترکیب‌هایی نظیر shapaarak یا shaparack نامعتبر هستند)

ج- برای اطلاع از آدرس درگاه‌های پرداخت اینترنتی معتبر، می‌توان به تارنمای کاشف به آدرس kashef.ir مراجعه کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رجیستری تلفن همراه تلفن همراه گمرک ایران درگاه پرداخت سامانه همتا تلفن همراه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۴۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام

مهران محربیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی درباره گلایه مردم از ساز و کار اعتبار سنجی بانک‌ها مبنی بر اینکه حتی با یک روز تاخیر در پرداخت اقساط، رتبه اعتبار سنجی آن‌ها به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند در حالیکه ممکن است اقشاری مانند کارگران با تاخیر حقوق و دستمزد خود را از کارفرما دریافت کنند، اظهار داشت: مدل جدید اعتبار سنجی بانک‌ها هنوز به اجرا نرسیده و با اجرای مدل جدید نحوه امتیازدهی به افراد تغییر کرد و در مدل جدید رفتار افراد در پرداخت اقساط تنها یک بخش از اعتبارسنجی است. در حالی که در مدل فعلی تقریبا عمده امتیازدهی براساس رفتار افراد در پرداخت اقساط است و هر فردی که پرداخت به موقع نداشته باشد به رتبه پایین‌تر تنزل پیدا می‌کند.

به گزارش ایلنا، وی با بیان اینکه در مدل جدید تمام این موضوعات دیده شده، گفت: در مدل جدید اعتبارسنجی عوامل دیگری در رتبه دهی موثر خواهد بود و عواملی که در این مرحله اضافه می‌شود سابقه محکومیت‌های مالی است.

معاون بانک مرکزی تاکید کرد: همچنین از موضوعات جدید در مدل اعتبار سنجی صدک بندی یارانه‌ها است و از این پس افرادی که برای دریافت یارانه اعلام می‌کنند از دهک‌های پایین جامعه هستند دیگر نمی‌توانند وام بانکی با اعداد و ارقام بالا را دریافت کنند به عبارت دیگر سقف تسهیلات برای افراد با اطلاعات صدک بندی یارانه‌ها تعیین می‌شود.

محرمیان ادامه داد: در مدل جدید موضوعات مالیاتی، جرایم رانندگی، نحوه رفع تعهدات ارزی و سایر موضوعات مورد نظر در شبکه بانکی اضافه خواهد شد و در مدل جدید رتبه بندی بسیار دقیق‌تر شده است.

وی در پاسخ به این سوال که مردم برای اصلاح رتبه خود در اعتبار سنجی باید چه اقدامی انجام دهند آیا پرداخت یک قسط زودتر به اصلاح رتبه کمک خواهد کرد، اظهار داشت: در مدل جدید تمام این موضوعات دیده شده و امسال هم این مدل جدید علمیاتی خواهد شد، در مدل فعلی هم مردم اگر در سررسید اقساط تسهیلات را بپردازند می‌توانند از کاهش رتبه جلوگیری کنند، اما اینکه برای اصلاح رتبه اقساط یک ماه زودتر پرداخت شود، اثرگذار نیست و نمی‌تواند توصیه درستی باشد.

محرمیان در پاسخ به این سوال که آیا در مدل جدید اعتبار سنجی رفتار افراد در پرداخت قبوض در نظر گرفته می‌شود، افزود: در این مرحله فعلا رفتار مردم در پرداخت قبوض و پرداخت به موقع یا با تاخیر قبوض در نظر گرفته نمی‌شود.

دیگر خبرها

  • دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در کرج
  • متقاضیان وام دست به عصا رانندگی کنند!
  • هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام
  • خرید امن و آسان از علی بابا با سپاهان همراه
  • جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج اعلام شد
  • اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی
  • هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • صدای شما پیگیر مطالبات در استان چهارمحال و بختیاری
  • کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد